Memorialweekend 2016

Joris Tielens Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

Vrijdag 29 april 2016 was het afspraak geblazen met de deelnemers van de eerste twee edities voor het eerste memorialweekend. Je had de kans om van aan de schoolpoort via het Albertkanaal mee te vertrekken of om zelf op je fiets te springen na lessen in Leuven, Antwerpen, … Ongeveer de helft van de deelnemers van de eerste twee edities kwamen aan in Beringen.

Na de klassieke maaltijd (spaghetti) was het eindelijk tijd voor de quiz van Mariska. Een bijpraatsessie later was het tijd om onder de wol te kruipen. Na spek met eieren, musli en/of yoghurt was het tijd om terug op het zadel te springen. Voor sommige leerlingen was het al van de trip naar Alpe d’Huez geleden dat ze hun fiets hadden aangeraakt. Met hernieuwde moed trotseerden ze lichte regenval om een tocht van 78 of 118 kilometer aan te vatten langs verschillende locaties die met de mijnbouw te maken hebben.

En wat bleek? Zelfs na bijna een jaar waren de fietsers het niet verleerd om in groep te rijden. Het leek of ze nooit iets anders hebben gedaan. Ze communiceerden er op los, reden goed bij elkaar en repareerden zelf de banden. Als begeleider kon je niet meer doen dan toekijken en blij zijn.

Na stoofvlees met frieten, samen herinneringen ophalen en afspraken maken voor een volgende bijeenkomst, was het tijd om te slapen. Veel plezier op de slaapzalen. Op zondag was de zon van de partij om de fietsers te begeleiden op hun tocht van Beringen naar Lier. Bedankt deelnemers en begeleiders om van de eerste editie van het memorialweekend zo een fijn moment te maken!

DSC_0005

DSC_0011

DSC_0030

DSC_0033

DSC_0042

DSC_0048

DSC_0054

DSC_0058

DSC_0064