Projectdag Kenia

Joris Tielens Coop-Africa, Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

Hoe kan je een inleefreis naar een ander continent, een andere cultuur, een andere levenswijze voorbereiden? Moeilijk… Daarom hebben we een poging ondernomen om een eerste zicht te krijgen op wat ons te wachten staat via een projectdag. De ambassadeurs hebben opzoekwerk verricht naar de geschiedenis, de religie, de cultuur, de fauna en flora, de economie, … van Kenia en dit aan elkaar voorgesteld. Verschillende sprekers kwamen een verschillend licht op het land werpen. Iemand die op reis was geweest naar Kenia, iemand die maanden stage heeft gelopen voor de VN en in een stedelijke omgeving woonde, iemand die drie maanden stage heeft gelopen in een schooltje op het platteland. Verschillende invalshoeken met een paar constanten. Het is een land waar de glimlach heerst, een land met veel ellende maar ook schoonheid. Een land om van te genieten, veel over te reflecteren, te confronteren. Een genuanceerd beeld van een harde realiteit.

dsc_7577

dsc_7582