Startdag

Joris Tielens Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

12 oktober 2016. Het startschot van het sportieve luik van Sint-Ursula fietst wordt gegeven. Alle begeleiders verwelkomen 48 leerlingen van de derde graad om hen een overvloed aan informatie te bieden. Een sportdokter legt uit welke impact een fietsreis heeft op het (jonge) lichaam. Niet te technisch, wel voldoende informatief om iedereen bewust te maken.

Nadien worden de leerlingen in groepen opgedeeld om via een doorschuifsysteem vijf workshops te volgen. Tijdens de sessie EHBO leren ze alles over het verzorgen van lichte wonden van het vallen en wordt ‘zadelpijn’ meteen als begrip geïntroduceerd. In een andere workshop creëert iedereen een account op Strava zodat alle vorderingen van nabij worden gevolgd. Elke leerling krijgt tevens een winterschema van een deskundige. In de zomer tien dagen fietsen is tijdens de winter het lichaam voorbereiden. Iedereen past truitjes en broeken zodat onze nieuwe tenue kan worden besteld. Vanaf 2017 ziet u slierten fietsers in het truitje van Sint-Ursula fietst 2017 langs velden en wegen rijden. Uiteindelijk vult iedereen een vriendenboekje in, wordt een portret getrokken en belandt iedereen in een heuse babbelbox.

De toon is gezet: gezelligheid, zinvol en zin typeren deze namiddag. Na de ambassadeurs zijn nu ook de fietsers uit de startblokken geschoten.

p1070924

p1070928

p1070931

p1070927

p1070931

p1070937