Motto: een reis start wanneer je uit de comfortzone treedt

Joris Tielens Coop-Africa, Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

Joepie, we zijn in Kenia!

Na een “geweldig” nachtje slapen in de luchthaven en een reis van 10 uur, werden we warm onthaald door onze hosts. Julie en Robert brachten ons naar onze hostel voor 1 kort nachtje, want we moesten de volgende ochtend al vroeg uit de veren om door te reizen naar Kisumu. Achteraf gezien hadden we gerust nog een uurtje meer kunnen slapen, pole pole geldt nu echt!

De rit naar Kisumu gaf ons al een eerste mooie indruk van Kenia. We reden met onze busjes door de Riftvallei, waar we onderweg genoten van het weidse uitzicht. De eerste wilde zebra’s en bavianen zijn dan ook al eens gespot! Gelukkig kregen we dat niet ’s middags op ons bord, we kregen wel lekker Keniaans eten. Met ugali, eens soort maïspuree, maakten we lepeltjes met onze handen en daarmee aten we ons bordje leeg. Met volle maagjes zetten we onze reis voort, met af en toe een dutje om helemaal uitgerust aan te komen in Kisumu.

Het huis waar we de komende week zullen verblijven was wel dik oké voor ons allemaal. Nadat we ons geïnstalleerd hadden, zijn enkele leerkrachten avondeten gaan halen en de rest van ons speelde gezellig spelletjes. We zijn helemaal benieuwd naar wat we de komende dagen nog gaan doen, we hebben er zin in!

Hannah en Victor

dsc_0003

dsc_0009

dsc_7709

dsc_0015

20161027_090053

20161026_215853