Bikeventures – Over Julie, Robert en Dann

Joris Tielens Coop-Africa, Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

“See Kenia differently … on a bike” – Julie

Bikeventures is een nieuwe baby van Coop-Africa. Bikeventures werkt samen met lokale organisaties, mensen uit de buurt met hun eigen verhaal. Het is een reisbureau dat focust op een ander soort toerisme: weg van de platgetreden paden, weg van hotels met veel te veel sterren. Zij tonen ons Kenia zoals het is, het leven zoals het is. Ze nemen je op en brengen je op plekken waar je anders nooit zou durven komen. Gammele hutjes blijken plots de beste vis ter wereld te serveren. Stoffige banen met putten en koeienkak, leiden plots naar heuvels met zicht op een hemelse zonsondergang. Huisjes in sloppenwijken zijn plots bloeiende bedrijven met een internationale afzetmarkt. Een vissersdorpje is plots de thuishaven van een roeikampioen.
De mensen achter Bikeventures zijn Julie, Robert en Dann. Robert komt uit Duitsland en werkt als vrijwilliger. Julie en Dann zijn kinderen van Kisumu. Allemaal jonge mensen die de Keniaanse kar willen lostrekken. Die houden van dit land, deze stad, mensen, die iets willen veranderen en dat graag tonen aan iedereen die dat wil.

 
img_7235 img_7185 img_7053