Eerste training

Joris Tielens Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

Woensdag 15 februari. Onverwachts 16 graden en een zichtbare zon! Betere omstandigheden waren niet te dromen om de eerste training van de 49 fietsende leerlingen aan te vatten. Na een korte briefing over hoe je in groep moet rijden, vertrekken de fietsers in twee groepen aan de schoolpoort. Via de veiligste, en dus niet kortste weg, komen ze aan de wielerpiste in Wilrijk aan. Op het programma staan de individuele fietshouding, in groep rijden, inhalen, maar bovenal plezier en kennismaking. Na tien minuten kwam de baas van de piste vragen wie deze jongeren waren. Hij kon niet geloven dat het hun eerste training was, dat sommigen nog nooit op een fiets hadden gezeten.

Na twee uur oefenen op de piste werd duidelijk dat twee bidons nodig zijn en dat een juiste outfit belangrijk is. De baas kreeg terug zin in zijn job toen hij zo veel jongeren terug plezier zag beleven aan fietsen. Dit had hij lange tijd niet gezien. Zeker niet zonder nog maar 1 pleister of valpartij.

De eerste stappen zijn dus gezet. De fietsers maken zich langzaam klaar en bereiden zich oa via twaalf gemeenschappelijke trainingen voor op de reis van Lier naar Alpe d’Huez. We zijn gestart …