trainingsweekend

Joris Tielens pagina deelnemers, Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

Voor we de reis aanvatten op de laatste schooldag, was het tijd om eens drie dagen na elkaar op de fiets te zitten: spieren trainen, doorzettingsvermogen testen, groepssfeer creëren. Ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, Andrea Tafi, neemt ons mee langs de mooiste en meest betekenisvolle plekjes van zijn tweede thuis: het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen. Met als nieuwe thuis een oude school in Bellingen, trokken alle fietsende leerlingen en begeleiders langs grasgroene heuvels en kleine dorpjes. Klassiekers als de muur van Geraardsbergen, Bosberg en Congoberg waren een mooie manier om het eigen tempo te ontwikkelen én te ontdekken. De leerlingen deelden zich in vier groepen om het fietsen te vergemakkelijken. Wat een beleefde, welgetrainde en gedisciplineerde groep! De leerlingen hielpen bij de afwas, kuisten hun bevoorradingsplek op en hielpen het logistieke team. En dat ze daar honger van kregen… 30 kg lasagne, 20 liter verse soep, vijf soorten pasta en fruityoghurt als nagerecht was net voldoende om een dag van 112 kilometer en 1087 m klimmen te doen vergeten. Wij zijn er klaar voor. Laat het maar snel 30 juni worden…