Benefiets

Joris Tielens Coop-Africa, Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

Een schooljaar lang hebben we acties op poten gezet om geld in te zamelen voor CooP-Africa om zo kinderen in Kenia aan een fiets te helpen, aan een betere toekomst te helpen. Benefiets was de kers op de taart en tevens de laatste grote actie. Deelnemers van de eerste en tweede editie kwamen proeven, kijken en luisteren. Ouders, leerkrachten, vrienden, familie (of een combinatie hiervan) kwamen ervaren. De eerste tentoonstelling van Dan, de man die we in Kenia ontmoet hebben en door het schenken van ons fototoestel een stap dichter bij zijn droom brachten: fotograaf worden. Een persoonlijke videoboodschap gaf beeld en uitleg bij zijn eerste fototentoonstelling. Keniaanse gerechten, niet opgesmukt of verwesterd, konden op ons Keniaans terras gegeten worden: kippenstoofpot, verse vis op de bbq of vegetarische stoofpot. Alles vergezeld van groenten uit Kenia. Om de keel terug te smeren werd er Afrikaans bier, wijn, groentedrankjes en verse gemberlimonade voorzien. Twee keer werden dagboekfragmenten van de ambassadeurs uit Kenia voorgelezen en muzikaal ondersteund door meer dan vijftien professionele zangers en muzikanten. Ontroerend, pakkend en verrassend. Een inlevingsavond die 2444 euro opbracht. 16 kinderen in Kenia die uitzicht hebben op een diploma en een beter leven.

Bedankt aan alle muzikanten, zangers, leerlingen, collega’s, helpende handen om deze avond mogelijk te maken. Bedankt om jullie goed hart te tonen, stem te laten horen, handen uit de mouwen te steken en te ondersteunen.