Dag 1: het vertrek

Joris Tielens Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

Beste volgers, sympathisanten en liefhebbers

 

Bedankt voor jullie aanmoedigingen bij het vertrek. Het was met een glimlach vertrekken. We hebben meer dan 40000 euro ingezameld voor CooP-Africa en geven meer dan 270 kinderen terug een toekomst. En we zijn er onnoemelijk trots op.

Ondertussen zijn we op de eerste camping. Noury is jarig: zingen, dessert en kaarsje waren de voorbode van een cadeau. Verse soep, lekkere spaghetti en vers gebakken cake zijn verorberd en de afwas is gedaan. De jeugd heeft nog veel energie en zit nu gezellig te praten onder de tent die morgenvroeg droogte biedt voor spek en eieren. Ze kunnen het gebruiken want het is een rit die veel onaangename verrassingen biedt: vals plat met een steile helling aan het einde, van plateau naar plateau met een diep dal tussen. Ze zullen energie nodig hebben maar het is ook de laatste schooldag.

We zijn rustig gestart aan de derde editie. Lieve kinderen, helpende handen en mensen met zin. Dit belooft voor de komende 10 dagen. Wij fietsen zodat leeftijdgenoten in Kenia ook fietsen. En fietsen doen we!