Etappe 2: Eghezée – Saint-Hubert

egwin Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

104km

1631hm

 

Info Touristique

Vandaag rijden we de Ardennen in. Het grootste deel van de dag fietsen we over glooiende wegen met tussendoor een helling. In de eerste helft van de dag is de meest noemenswaardige hindernis de Maasvallei tussen kilometer 22 en 35. De bevoorrading is vandaag in het stadje Hamois. Het venijn zit hem in het tweede deel, met name de Côte du Forneau Saint Michel tegen het einde van de dag. Deze klim lijkt mee te vallen op papier, maar in realiteit hakt deze er stevig in omwille van wat er voor komt. Voorbij het station van Jemelle rond kilometer 85 begint de weg zachtjes op te lopen door de mooie vallei van de Masblette (vrij vertaald: “veel gebleit”). Dit vals plat (1%-2%) heeft soms last van korte knikjes tot 9%. Het is pas op kilomter 94 wanneer de weg de Masblette loslaat dat de Côte du Forneau Saint Michel achter een bocht opdoemt. De aanblik is vaak al voldoende om velen de adem en benen af te snijden. Heel licht schakelen, blijven trappen tot je 3,2 km verder boven komt en dan besef je pas dat het eigenlijk wel haalbaar was en zelfs meevalt. Na de afdaling tot in Saint-Hubert moet je nog even bergop tot aan de camping.

 

 

Overzicht

op … km Naam Lengte gem % max %
29 Rue de Haillot 6,5km 2,7 7
50 Bevoorrading in Hamois
69 Thiers des Fays 1,3km 6,1 7,2
74 Saint Humain 1,6km 4,5 5
94 Côte du Forneau Saint Michel 3,2km 7 12