Dag 2 en 3

Joris Tielens Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

Vorige editie een hittegolf, nu regen. Regen, regen, regen. 1 onderwerp: regen. Geen enkele app geloven we nog. Het ging stoppen of minderen om 12u, 15u, 17u en/of 20u. Geen enkele keer was het waar. Maar… Het kon de sfeer niet drukken. Allemaal samen onder een tent, opwarmen bij verse soep en rond de bakplaat.

Vandaag in Luxemburg werd dan ook uitbundig gejuicht bij de eerste streep zon. En de zon bleef!! Vermits wasmachine kapot was, hebben we alles met de hand gewassen. En kunnen drogen!! Bij de laatste mand waren de eerste fietsers aangekomen en kwamen ze helpen met de was. Zingend en soms dansend werden negen manden kleding gewassen, tenten gedroogd en water gehaald. Kortom, de sfeer is tip top en de leerlingen zijn schatjes. Ze zijn getraind en hebben nog energie over om de camping mee in te richten. Ze blijven lachen ondanks het weer. Wij zijn het land uit en komen morgen aan in Frankrijk. En misschien kunnen we morgen foto’s uploaden om deze woorden te staven met beelden.

 

Slaap zacht…want morgen staat 145 km op het programma.