Etappe 8: Montigny sur l’Ain – Poncin

egwin Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

125km

1427hm

 

Info Touristique

Vandaag liggen start en aankomst aan de Ain. Het is de grillige loop van deze rivier die onze route voor een groot deel zal bepalen. Maar starten doen we met een ommetje langs Baume-les-Messieurs, geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk, met een 6e eeuwse benedictijner abdij die de moeite waard is. Maar het is vooral de ligging die deze omweg de moeite waard maakt. Dit dorpje ligt namelijk in een magnifieke reculée, een lange vallei die een kalkvlakte binnendringt en dan abrupt eindigt. Vanaf kilometer 13 dalen we af in dit natuurschoon om er op kilomter 28 uit te klimmen.

Vanaf kilometer 40 vinden we de Ain terug en volgen deze stroomafwaarts. Na het stuwmeer rond kilometer 70 duiken we 200m naar beneden in de diep uitgesneden vallei. De weg, de vallei en de rivier vormen een ongelooflijk mooi stukje Frankrijk. Neem de tijd, neem een foto, en neem gerust een zwempauze!

 

Overzicht hellingen

op … km Naam Lengte gem % max %
2,5 Rue de l’Heute 2,6km 5 9,2
25,5 Côte de Baume-les-Messieurs 2,4km 8 14
55 Bevoorrading in La Tour-du-Mieux
59,5 Côte de Chateau Richard 1,3km 5 14
62,5 Côte Half Vouglans 1,6km 5,2 21,5