Etappe 10: Saint-Etienne-de-Crossey – Alpe d’Huez

egwin Sint-Ursulafietst2017 Leave a Comment

102km

2789hm

 

Info Touristique

De laatste dag, de berg is onafwendbaar. Maar eerst fietsen we nog even 87 kilometer om er te geraken. En voorwaar ik zeg u, het zal er verdacht vlak aan toe gaan tot we in Grenoble zijn. Na de bevoorrading begint de weg tergend traag te stijgen. Vals plat, maar dan 30 kilometer aan een stuk, in een vallei waar de zon en de warmte alles gevangen kan houden.

Alpe d’Huez is een beklimming die klinkt als een klok door de vele legendarische wielergevechten die zich op deze wegen hebben afgespeeld. Het zwaarste gedeelte zit hem in de eerste, lange rechte stukken tussen de eerste bochten. Daarna wordt de klim vrij regelmatig, het is dan ook een weg naar een skistation waar veel verkeer moet over passeren, ook en vooral in de winter. De klim telt 21 haarspeldbochten, deze zijn genummerd en kunnen je houvast bieden tijdens het afzien.

 

Overzicht hellingen

op … km Naam Lengte gem % max %
39 Route d’Uriage 5,8km 3 5,2
55 Bevoorrading in Vizille
87 Alpe d’Huez 13,2km 8 13