CooP-Africa (Cycling out of Poverty) is een erkende Nederlandse stichting die opereert in Oost-Afrika, en met fietsen toegang tot inkomsten, onderwijs en gezondheidszorg verbetert. Als school opteren wij om onze schouders onder de Bike4School-tak van CooP Africa te zetten.

Toegang tot onderwijs heeft alles te maken met de manier waarop de weg van huis tot school wordt afgelegd. Veel Afrikaanse kinderen doen dit te voet, waardoor ze vaak uitgeput aankomen en zich moeilijk kunnen concentreren op school. Het is voor kinderen lastig om de tijdrovende voettocht naar school te combineren met tijdrovende huishoudelijke klusjes als water halen wat resulteert in het vroegtijdig (zonder diploma) stoppen met school. Een fiets schept zowel voor leerlingen als leraren condities om betere prestaties te leveren op school. Zij kunnen een fiets kopen op afbetaling en deze gebruiken om naar school te fietsen.

Ik gebruik deze fiets elke dag om mijn twee jongere broertjes naar school te brengen.Kitamirike Moses, scholier in Oeganda
Een fiets is als een leraar. Een school zonder leraar is zoals een thuis zonder fiets, omdat een scholier niets zal leren zonder leraar en een scholier die ver van school woont geen toegang heeft tot onderwijs zonder een fiets.Basirika Anitah, scholier in Oeganda
Toen ik op de basisschool zat liep ik elke dag naar school. Diegene die op de middelbare school zaten reden mij toen altijd voorbij op de fiets. Ik droomde er altijd van ooit ook met de fiets naar school te gaan. Nu zit ik in de 4de klas en kreeg ik de kans om op krediet een fiets te kopen. Ik fiets nu elke dag naar school en passeer heel veel basisschool scholieren!Daniel, scholier in Oeganda.